Un teclat en català, i gratis, per Android

Nota para no catalanoparlantes. El resto de la entrada, en catalán: Se me hacía demasiado extraño escribir en castellano cómo instalar un teclado en catalán para Android :-).

Captura del teclat en català per Android
:-)

El títol de l’entrada, de fet, ho diu pràcticament tot: si us emprenyava no disposar d’un bon teclat en català per Android i gratis (hi ha algun pack català per a teclats de pagament, al Market), ara disposeu d’una opció interessant: en @H漢W書ing és un desenvolupador (la seva web) que va portar el teclat d’Android 2.3 (àlies Gingerbread) a les versions anteriors del sistema operatiu de Google. Al Market en teniu dues versions: una per dispositius amb 2.2 i una altra per dispositius amb 1.6 a 2.1.

A més a més, a la seva pàgina al Market podreu comprovar que hi ha un bon número de plug-ins per molts idiomes, de l’anglès al japonès. Des de fa un mes n’hi té un per al castellà, però no n’hi havia de català, fins ahir que, després de demanar-li, el va crear molt amablement :-). Quedava el petit problema que el teclat no llençava els accents oberts per a les lletres ‘a’, ‘e’ i ‘o’, però avui, de nou molt amablement, ha actualitzat el seu ‘port’ del teclat i ara només cal descarregar-ne la versió més adient per al vostre dispositiu i després fer el mateix amb el plug-in català.

Bé, de fet, no és tot: cal llençar el programa i seguir els passos que marca per tal d’activar el mètode d’entrada i seleccionar els idiomes que ens hi han d’aparèixer.

Vagi de gust!

(Per cert: a la seva web hi ha un botonet per fer-hi donacions amb Paypal. I no sobra mai, ser agraït…)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *